Välkommen till våran nya blogg!


Therese - Presentation

Hej!
Jag heter Therese, är 18 år gamal och bor i Hemmistjärn. En liten by ca 3 mil nordväst om Skellefteå.
Går tredje året på Naturbruksgymnasiet i Burträsk med inriktning häst.
Jag är en tjej som alltid är glad och sprallig, bangar aldrig för nya äventyr och är inte feg av mig.
Mitt liv består mest av hästar då jag äger två stycken och ständigt sucktar efter fler!
Vi har eget stall på gården med två boxar, spolspilta, sadelkammare mm. Har även också en egen ridbana här hemma. Drömmen är att ha en egen manege, men det får jag nog vänta med ett tag.
 
Då till hästpresentationen:
Börjar med min första häst. Wisehead.
Wille som han kallas är etn tyskt varmblodsvalack  född. 2004. Importerades från Tyskland som 2 åring och har sen dess gått som travhäst till 2010, då jag köpte honom och skolade om honom till ridhäst. Wille är en väldigt speciell häst då han tror att han ibland är sto, hingst eller spårhund.. Illa!
Vi har gått igenom väldigt mycket, både gott och ont. I november 2010 for jag av och fick en fraktur i knäet så jag kunde inte rida på 3 månader. Sen i januari 2012 blev han sjukskriven, det blev ridförbud då vi fick veta att vi fått våran sadel felutprovad så han hade fått låsningar och spänningar från nacken bak till korset. Men i maj 2012 blev han friskförklarad och efter det har vi som smått börjat om på ny kula, men det har inte riktigt gått som jag tänkt då det visat säg att han har fått "blockningar". Han tror alltså att han fortfarande har ont fastej han har det. Men jag är positiv och hoppas att innan året är slut så ska dom vara borta.
 
 
Dartster Lina, ett svenskt varmblodssto född, 1989. En gamal men mycket klok dam. Lina kom till mig 13 november 2011. Hon har bara de senaste åren stått som sällskapshäst så jag har bara ridit henne några gånger med tanke på hennes ålder och sen håller hennes ben och leder på ha sett sina dar.
Nu i sommar så blev hon riktigt dålig, trodde vi skulle vara tvugna att göra nödslakt, men hon återhämtade sig och mår nu prima men vi får se till vinter hur hon klarar sig då kylan kommer.

Therese - Yojje

Tänkte skriva ett inlägg om hur jag hittade Yojje.

Efter att vi tog bort Lina så fick vi låna Sacke av pappas kusin. Men vi behövde ju fortfarande en till häst för när Sacke skulle fara skulle vi ju stå utan häst igen. Så jag började söka på Hastnet och Blocket efter passande hästar.
Eftersom vi först och främst var ute efter en sällskapshäst så hade jag inte så höga krav, men helst av allt skulle den ju gå rida också.
Hittade många fina, men när jag såg Yojjes annons fastnade jag som, nått var det som gjorde att jag klickade in på hans annons. Det stod inte så mycket om honom så backade och letade vidare.
Gick några dagar men kunde inte släppa Yojjes annons, gick in för att kolla om den fanns kvar och det gjorde den. Så bestämde mig för att mejla på honom för han stod ju trots allt bara i Piteå.
Mejlade lite fram och tillbaka med ägaren och tillslut bestämde vi att jag skulle komma och provrida. Så lördagen den 20 oktober for jag och mamma upp till Piteå och jag provred honom.
Blev väldigt skeptisk till att rida då jag fick se sadeln jag skulle ha...har aldrig sett en sadel som legat mer i bakvikt än denna.. men satte mig upp iaf och skrittade bort till ridplanen som fanns en bit bort.
Skrittade i 10-15 minuter sen skulle jag prova travar, så drev på honom lite försiktigt men det tyckte han inte om så han gjorde ett "bocksprång". Jag som är van med Willes bocksprång kan inte kalla detdär bocksprång men ett försök till det var det iaf.
Fick igång honom i trav, travade lite i båda varven sen gav jag mig. Pratade lite med ägaren sen bestämde vi att vi skulle höra av oss dagen efter.
Ringde på söndagkväll men fick då veta att han ev. redan var såld till några i Finland men han skulle höra av sig efter att han pratat med dem.
Måndag mitt på dagen så ringde han upp och berättade att vi fick ta honom om vi ville och jag sa såklart ja.
Så onsdag den 24 oktober for vi upp och hämtade hem honom och nu är han min!!
 

Therese - Mål med Y

Fick önskan om att skriva ett inlägg om mina mål med Yojje.
 
Eftersom Yojje är helt outbildad, han har haft ryttare på ryggen x-antal ggr så pass att han inte tycker det är obehagligt men annars står han på 0, kan ingenting.
 
Kortsiktiga mål: Först och främst vill jag bli bra i mitt knä så jag iaf kan gå och börja vara ute i stallet och så småningom rida. När jag har tagit mig dit så blir det att börja rida Yojje som smått. Bara fara ur och skritta i skogen , lära känna varandra och han ska bli ännu tryggare med en ryttare på ryggen. Sen så småningom lägga in trav. Även börja tömköra och longera.
 
Långsiktiga mål: Med långsiktiga mål menar jag till nästa sommar ungefär. Då hoppas jag att han ska ha blivit så pass säker att han kan gå med ryttare helt avslappnat, börjat säka sig neråt i både skritt och trav. Kanske ha provat att galoppera och gå över bommar och nå småhinder.
 
Jag har absolut ingen aning om hur snabblärd han är, så detta kanske han lär sig på nån månad men det kan också ta hela nästa år, det får vi helt enkelt se. Men detta är det jag hoppas att vi ska hinna med innan sommaren är slut.
 
Yojje som 2-åring.
 

RSS 2.0